EPIZODE

Ohridska avantura

Makedonija je mesto koje širi osmeh svakom pustolovu! Kako i ne bi kada u istom danu možete da ronite u Ohridskom jezeru u Uvali kostiju, da "plašite" ptice dok se paraglajdingom spuštate sa božanstvene planine Galičice, a na kraju dana uživate u čamcu na prozirnoj reci Crni Drim kod Svetog Nauma.

Ostrvo zmija

Lovci na poskoke! Ako postoji mesto u Evropi gde možeš da se osetiš istovremeno kao Robinzon Kruso i Tom Sojer, to je onda na ostrvu Golem Grad u Prespanskom jezeru! 10.000 ribarica, preko 1500 poskoka, 2000 šumskih kornjača, na stotine pelikana! 

Ronjenje sa ajkulama, Karibi

Upravo na javi proživljavam svoj san. Ronim u Karipskom moru pored ajkula, delfina, raža, morskih kornjača, jegulja i bića fascinantnih oblika i boja. Ostrvo Turks&Caicos sa jedne strane zapljuskuju talasi karipskom mora, a sa druge nepregledni Atlanski okean.

Od Njujorka do Kariba

U Njujork odlazim sa predrasudama...previše je to ljudi i betona za moj ukus. I stvarno, njujorški neboderi me ni najmanje nisu fascinirali, ali boravak u Central parku i slušanje uličnih muzičara jeste...Posle par dana, dozvoljavam sebi da mi se svidi ovaj grad, ali se ipak radujem što odlazim dalje na jug, na karipsko ostrvo gde vreme teče sasvim drugačijim tempom.

Potraga za blagom

Ko u detinjstvu nije sanjao da će pronaći neko skriveno blago? Da bismo dokazali da ne sanjaju samo deca (u inat dosadnom svetu odraslih) krećemo na Staru planinu, da odgonetnemo stare legende i otkrijemo tajne lokacije sa zakopanim blagom. Obogatićemo se, imam dobar osećaj!

Spašavanje psa u kanjonu Nevidio

Blizu Žabljaka i Durmitora u Crnoj Gori živi talentovani režiser pravih akcionih filmova – kanjon Nevidio. Da bismo dokazali da ne sanjaju samo deca (u inat dosadnom svetu odraslih) krećemo na Staru planinu, da odgonetnemo stare legende i otkrijemo tajne lokacije sa zakopanim blagom. Obogatićemo se, imam dobar osećaj!

Kanu avantura

Nalazim se u svojoj novoj kancelariji – u kanuu. Kanu i jedno veslo, ništa više nije potrebno da bi se upoznao Dunav, njegove ade i rukavci, da se otkrije kakav je život na životinjskom megalopolisu na Krčedinskoj adi i kako izgleda Beograd sa reka... 

Adrenalinski Bovec

Napravio sam dobru play listu, uskočio u kola i za par sati eto nas u zemlji visokih planina, četinara i brzih reka. Idemo na rafting i vožnju hidrospidom na smaragdnoj reci Soči. Obilazimo Boku, najviši vodopad u Sloveniji koji se ugnezdio u malom mestu Bovec. Sa vrha okolnih brda spuštamo se u podnožje najvećem slovenačkom zeep line-u.

Srpski Sibir

Ako zimi ovde prespavate u šatoru, saznaćete zašto Peštersku visoravan zovu srpski Sibir. Ovde je izmerena najniža temperatura u Srbiji, minus 39 stepeni! Mi smo kampovali u šatoru na "toplih" minus 14. Beloglavi supovi, divlje svinje, reka Uvac koja vijuga između snežnih brda. Prava zima, koja više ne dolazi u gradove, ovde je redovni gost.

Čarobni Uvac

Ko nije bio na Uvcu tokom leta, ne zna šta je propustio. Umesto u tržni centar, 'ajmo u šetnju kroz mračne tunele Ledene i Ušačke pećine, garantujem bolji provod! 6 kilometara mrklog mraka u blizini reke Uvac koja se, poput džinovske zmije, uvija između brda.